Öppna fsk i dagarna två

Blev en sväng till öppna förskolan även idag på förmiddagen (dock familjecentralens idag - kyrkans igår). Tog en 45min promenad dit i det UNDERBARA vårvädret, Silas hade fullt upp med alla leksaker (och barn) det fanns att peta på. Märktes dock att han inte är van så mkt stoj, för han var jättetrött i vagnen efteråt när vi gick mot bussen (trots att han sov på väg dit). 

Hämtade avtrycket han gjorde (det nedre) häromveckan. Så nu sitter både storasysters o lillebrorens hand o fotavtryck på väggen - båda gjorda vid exakt 7,5mån.

Igår på öppna förskolan hade jag tagit på honom en rosa body (inte alls "tjejig" - den var rosa med mörkrosa apor), och får genast höra "kolla, hon vill krypa här..ja, det är väl en TJEJ visst??" Vad trött (eller snarare fascinerad) man blir av att det fortfarande är såhär 2015. Att en färg bestämmer vad du har för kön? Samma när enya hade blått på sig som bebis var hon plötsligt en kille (ja, fortfarande förra året då hon var 2,5 fick vi höra att hon var en pojke för att hon inte hade gulliga glittriga kläder, ungefär). Kan inte alla få ha de färger man vill liksom? Man kan ju fråga om det är en kille eller tjej (stött på några få som vågar det vilket ju är bra), istället för att anta att bara tjejer har rosa, och bara killar har blått? Rätt gammeldags tänk... :-)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0