En småbarnstisdag i mitten av mars

En tisdag i mitten av mars började vid 6-tiden. Och sen flöt den på såsom de flesta mornar brukar göra. Ge barnen morgonmål, sen min efterlängtade halvkopp med kaffe. Morgonshowen på barnkanalen, och efter nån timma hade vi visst lyckats klä oss allihop, bäddat sängar, tagit en snabbdusch för min del medan lillen protesterade då jag satt honom i babysittern Inne i badrummet (får väl inse att tiden när jag kunde ta en morgondusch nu är förbi på ett tag...) och även torkad tvätt från två maskiner hann vikas, innan det blev dags att gå mot dagis. 
Väl tillbaka, lite frukost för min del ihop med 9-nyheterna, och sen ut genom dörren igen för att promenera bort till bvc (praktiskt nog somnade lilleman som han ofta gör påväg till dagis  så det blev ett påklädningsmoment mindre, då han redan låg i vagnen). 
På plats fick man förstås vänta 15min utöver utsatt tid, men då vi väl kom in gick besöket fort. 70cm och 9,2kg liten grabb. Det går så himla fort. 
Hem igen med bussen efter en mini-vända på stan. Lunch. Bus/mys en liten stund innan det var dags att hämta hem en fröken från dagis igen. Fort var dem timmarna gjorda. Och lilleman somnade återigen i vagnen!
Mellis (och min andra efterlängtade halvkopp), diskmaskinplock, bokläsande, syskonbusande, ritande och lekande ett tag. Och sen var det dags att börja med middagen.. I samband med detta gjorde jag storkok åt Silas (som visseligen inte visade sig va så mkt till storkok...blev bara 3,5 burkar, så jag åker strax på att göra mer!)
När mat var lagad, uppäten, bortplockad och undandiskad hade vi ytterligare en timma av bus/lek/mys/TROTS innan vi slog på tvn vid 17.30, och det snart blev bolibompa (med russin). Och detta nästan ända fram till kvälls-macka-skapandet. 
Sen ihopstädning av alla leksaker, tandborstning och saga! 

Rullade på i stort sett som de flesta av våra dagar med andra ord. Inrutat av barnens rutiner.. Lilleman somnade tidigt ikväll, strax efter storsyrran (19,40ish). Och jag fick en stund för mig själv med lite kvällsfika, och en intervju-podd där Ernst Kirstheiner var huvudperson (efter tips av Lisa). Kunde int blitt bättre.

Imorrn är en ny dag 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0