Dagens uppkoppling....

Lyssnade just på ett podd-avsnitt (antar jag att det var? Är inte så hemma på den biten..) där Ernst Kirschteiner intervjuades i 1h 20min, och han är verkligen klok han, tycker jag. På slutet tog han upp detta med teknik-hetsen i dagens samhälle med att ständigt vara uppkopplad, och googla svar på varje obetydlig liten fråga man kan komma på så fort den dyker upp i huvudet. Istället för att kanske låta vissa frågor förbli just frågor. Måste man veta allt? Han gav exempel på när han o en ung kille i deras tv-produktion var ute o åkte bil i landskapet och dem fick syn på någon slags kulle. Vad kan detta vara funderade de - i några sekunder - innan killen slängde sig på telefonen o fick fram att det var gravkullar från det o det årtalet, o en viss liten sidohistoria till det. Jahapp. Vissa kanske inte förstår vad det ligger för frustration i detta? Men vi kan ju aldrig längre lämna något åt vår fantasi eller åt "slumpen". Måste vi veta allt??! 
Samma med den ständiga uppkopplingen, som blir som ett måste. Jag är själv med i det hela, svårt att undgå i dagens samhälle, men det är ju mängden som blir sjuklig anser jag. Måste man kolla flödet det första man gör när man vaknar o det sista man gör innan man somnar? Måste man "kolla av" vad alla vänner gjort/lagt upp så fort man får en ledig stund (och i och med detta många många gånger under dygnet?) 
Förstås har man ett eget ansvar över hur mkt man sitter med näsan böjd, och en del behöver ju verkligen denna pryl för att fungera i jobbet eller vardagen, men mitt liv var så mkt bättre innan man blev fast med "den smarta telefonen" måste jag säga. Nu finns dock inte mkt till återvändo. Såklart finns det fördelar också - med att ha det mesta på samma ställe i form av appar, såsom bank/jobbsök/mail eller vad det nu kan vara. Det jag tycker är skrämmande är att alla bara accepterar det. Och sitter med telefonen/plattan dygnet runt (även många barn). Det är såhär helt enkelt, go with the flow... Jag är som sagt med i det själv. Men jag försöker iaf begränsa mig så mkt jag kan! Ingen är ju riktigt närvarande i livet här och nu längre?? /less
blöjbudet
2015-03-19 @ 11:26:02

vi har en tjänst som alla föräldrar är värda.

blöjor,välling,blöjtårtor mm med hemleverans

testa gärna våra byxblöjor,förmodligen marknadens bästa

www.blojbudet.se

Danstokan.
2015-03-22 @ 17:15:15

Teknik i all ära men nog har det gått för långt när man till varje pris måste vara uppkopplad och nådd dyngnet runt, när man måste ha med sej sin surfplatta eller mobil till jobbet bara för att man har en sådan, inte för att man måste för jobbets skull. Mobilen är väl en sak men inte plattan. På makens jobb sitter nästan alla utom han själv och någon till med huvudet begravda i mobilen vid fikabordet i stället för att umgås med kollegorna på rasten. En skrämmande utveckling tycker jag. Så är det ju även utanför arbetsplatsen, alltid är det någon som begraver sej i tekniken på tex kalas eller när dom träffar sina vänner, på promenaden och till och med när dom är ute på dans. Jag är där för att dansa och inte för att leka med mobilen och surfplattor, jag äger inte ens en surfplatta men däremot en mobil.

Malin / Inte vego, men
2015-03-22 @ 21:44:15
URL: http://intevegomen.blogg.se

Jag håller Danstokan med om att det är frustrerande när nån man försöker ha ett vanligt samtal med blir försunken i sin teknik isyället för att umgås med en. Däremot tycker jag att det är ganska skönt att direkt kunna googla saker man undrar över. Om jag hade haft en smartphone hade jag nog gjort likadant som den killen Ernst diskuterade vad kullarna kunde vara med. Varför sitta och spekulera i nåt man inte vet när man kan ta reda på hur det ligger till? :)

Svar: ...för att det ligger en tjusning i att just spekulera och inte veta :) jag är dock medveten om att alla inte ser det som en tjusning ;)
nina
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0