Semesterdygn i högaKusten

Hemkommen efter ett intensivt men mysigt semesterdygn i vackra HögaKusten. Det är fint att ha nära till sånna pärlor. 

Igår tog vi bilen till köpmanholmen, och därifrån båt 75min till Ulvön. Tidsplaneringen var väl sisådär så det blev lite halvstressigt att hinna till avgång, men vi hann precis! Vädret var väl lite halvregnigt, så det var bitvis väldigt gungigt, vilket fick pappan (trots åksjuketablett) något åksjuk..men det gick bra. Trollen tyckte det var väldigt spännande.

Väl framme vid ulvöhamn var det stros längs strandpromenaden tills vi kom fram till ulvö hotell, där vi checkade in. Efter lite promenerande för att kolla runt valde vi ut restaurangen där vi senare tänkte äta middag. In på hotellrummet o "chilla" en stund var tanken sen - men det blev mest bus från de små. Det var ju väldigt spännande att röja runt i det fina familjerum vi fått. 

Sen promenerade vi till middagen. Avnjöt denna. Och promenerade tillbaka. Kan säga att vi alla somnade gott på kvällen efter alla intryck! (En liten  fröken i vanlig tid kring 20-snåret, trots att hon sov nästan en timma i bilen - dagvilan togs ju annars bort för ett år sen..)
En festlig skylt som satt utanför ett café

Imorse var det morgon för en liten kille vid 5.20 som vanligt ;-) men efter en flarra välling kunde vi iaf ligga o "dra" oss närmare en timma innan storasyster vaknade.. Sen tv-tajm innan hotellfrukosten öppnade 08.00. Och riktigt gott förstås! Även små trollen tyckte att det var mums. Utcheckning och promenad till båten. Finare väder idag! (Detta plus två åksjuketabletter gjorde båtresan lite roligare för alla idag)

När vi sen hittat åt bilen, åkte vi en 3mil till "Källarbackens saga" i sidensjö. Himla kreativt måste jag säga. Efter en skogsslinga hade det byggts upp miljöer från olika kända barnsagor. Lite läskigt att gå över trollets bro (från bockarna bruse) när det var en röst som mullrade "vem är det som trippar på min bro?!", men lite mer spännande att kika in i björnarnas hus ihop med guldlock. I slutet av slingan kom man fram till en privat bondgård med lekpark, där även servering fanns. Så efter lite sen lunch där, rullade vi sen hem. 

Tackar ödmjukast för presentkortet vi fick, som blev själva kärnan till det hela! :-) vi har haft ett mysigt dygn.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0