Januaris sista söndag

Så har maken åkt till umeå på jobb(igår), och vi prövar på vår nya vardag.. 

Strålande väder idag, och inte ett moln! På den lilla promenadslingan vi brukar gå hade det nu vuxit upp närmare 10 snöhögar i varierande storlek, vilka vi alla besteg. Lillfröken tveksam till en början men sen blev hon tuff. Sedan la vi oss på rygg i snön och tittade på himlen. "Mamma vad gör vi?" Skrattade hon först, innan vi kom in på mer existensiella ämnen. Väldans fascinerande vilka (blixtsnabba) självklara svar man får från en liten 3-åring som inte vandrat omkring här så länge (..denna gång). 
Hemma sen lite småfrusna dök 3/4 av familjen Nordeng ner i badet. Och på nått sätt har denna oskrivna söndag redan passerat, då ett litet troll nu somnat i sin säng - och det mindre av dem har tagit en lur i soffan. Nu lite efterlängtad självtid för mig med lite fotoalbumspyssel (ordet ensamtid har en negativ klang). :-)
igårkväll grillade jag banan med choklad i ugn till kvällens filmdejt med lisa (som befann sig i göteborg...), och detta tyckte lilleman var väldans intressant :-)

Minitroll hos doktorn

Igår var det så 5-månaders kontroll för lilleman (en vecka innan han blir 6månader). Läkarkoll, och vaccination. En spruta i varje lår, huga. Men gråten var snabbt över, så duktig liten! 8000g exakt och 67cm lång. Växer så det knakar med andra ord vår lilla guldklimp, som i veckan börjat säga "babba" (vilket ju brukar va första versionen av "pappa"), om någon månad sitter det nog..jag får väl va glad att iaf enya valde att säga "mamma" som första ord :-p
lite febrig under natten efter sprutorna..men inte ger man ifrån sig minsta gnäll för det...

Åter till föräldraledigheten, och ny energi!

Ja, märkligt vad mkt som kan hända på en vecka. Vips så jobbade jag min sista dag i måndags igen (märkligt), och har nu återgått till föräldraledighet på heltid då maken fått heltid i ume(!) med början om dryga veckan. 
Skönt att plötsligt ha tid (och ork) med att rensa bort barnkläder som blivit för små, plantera om blommor i köket som borde gjorts för längesen, göra träningsschema o börja träna, läsa den första i raden intressanta olästa böcker, och allt annat man aldrig hinner.  Samtidigt som man förstås framförallt myser för fullo med älskade lilleman som redan blitt så stor - 11dagar till och han blir ett halvår gammal<3 
Redan ny energi alltså!
Man kan sitta väldigt länge o vända o vrida o titta på o betrakta tvättlappen på leksakskuben alltså..,vilken grej!

I Helgen blir hemmamys som oftast ;-) då maken är i grannlandet sen några dagar och beräknas åter på måndag! 

Skype med morbror macke, bolibompa och russin ringar in kvällen :-)

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0