Älskade lilla minitroll

Lilleman fyllde 7 månader igår. Nu är vi närmare 1-årsdagen än vad vi är födelse-dagen. Totalt galet! Läste ett inlägg på underbaraclaras blogg (som har barn i samma åldrar som jag): med första barnet registrerades varenda fas noga, medan andra barnet (nästan) vuxit upp framför näsan på mig medan jag vikt tvätt, läst böcker för storbarnet, lagat mat o bytt blöjor... Kan känna igen mig i det. Men Jag känner förvisso att jag ändå varit bra på att dokumentera och tagit tillvara på tiden - och än har vi ju bebistid kvar <3 men nog går det snabbt!

I veckan kom Silas nya bilstol, då han vuxit ur babyskyddet och det knappt gick att knäppa! Ojoj så stor han blev genast. Tror vi bytte åt enya vid 8,5månad, men lillebror är ju förstås större än vad hon var. När vi skulle veckohandla i torsdags fick han även sitta i kundvagnens barnsits för första gången då alla vagnar med babysitsar var försvunna (eftersom tidigare kunder varit för lata för att ställa tillbaka dem på sina platser.,,,). Dock fick man ju hålla i honom hela vägen då han inte sitter helt "riskfritt" ännu, men himla spännande iallafall tyckte Silas :-) 

Förkylningen blev han kvitt i slutet på förra veckan, men nu är nått annat i obalans istället då han inte alls varit sitt vanliga glada jag i veckan utan mkt ledsen, onöjd och vaknar massa på nätterna.. Om det bara är en utvecklingsfas som går över, eller om det är nått annat som är galet återstår att se... :-/

Den gångna veckan...

Har det redan gått en vecka igen?..Har vi redan nått slutet på en månad igen?? ja tydligen. 

Måndagen bjöd på öppna förskolan till lillfias stora förtjusning - dock var det knappt nå folk där, så vi fick nästan hela kyrkis för oss själva :-)

I tisdags krånglade plötsligt tvättmaskinen efter tvätten och ville varken öppna luckan efter tvätten, eller centrifugera den, så allt var plaskblött (fick öppna luckan "bakvägen" med hjälp av lite verktyg och tömma maskinen på vatten manuellt). Kul jul, en engångsförteelse hoppades vi, men när vi körde nästa tvätt på torsdagen så upprepades samma procedur... Och då det tyvärr inte skulle komma att skilja så mkt i pris på att reparera skiten som att köpa en ny blev det helt sonika en ny... Något irriterande till en början- det va inte riktigt med i planeringen att den skulle paja nu!.. Men men gilla läget som vanligt ;-) positivt iaf att nya maskinen kunde levereras redan i förmiddags - räddning då man ju inte direkt kan va utan tvättmaskin med två småttingar. Vi kör ju 3-5 maskiner i veckan, och tvättkorgen var dessutom full... Nymaskinen var iaf superfin, och spelar tom en melodi när programmet är slut. 
Nya familjemedlemmen

Torsdagen bjöd även på besök av morfar för enya o silas. Uppskattat av både stora o små!

Nu är det fredagsmys med de små, seN blir det en oskriven helg... Lurar eventuellt på technichus imorgon, men då det är sportlov för skolbarn så finns ju risk för hysteriskt mkt folk... Vi klurar vidare

Vår?

Dagarna rinner iväg som vanligt. Planerna på öppna förskolan fick läggas på hyllan även denna veckan när Silas inte varit helt kry utan väldigt hostig o snorig. Nu är han så gott som av med hostan iaf, bara lite snorigt kvar. Vi hoppas på nästa vecka istället!
Det har istället blivit mkt tid till att rensa här hemma - välbehövligt! 
Idag var det förövrigt fågelkvitter, tö och solsken, härlig stämning i luften. Även om det såklart säkert kommer nån fler sväng med kyla och snö..
Efter lite egentid på morgonen när lilleman sov i vagnen och jag hann träna lite och tillochmed lägga en ansiktsmask från thailand (tack macke o frida), så kom sen en efterlängtad make hem lite tidigare än väntat, och nu blir det promenad i solen innan dagishämtning. I eftermiddag står bakning av nutellabrownie på agendan! 
Trevlig helg!
Färgglad snöhög utanför dagis häromdagen :)

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0