Barnböcker

Barnböcker är ju något som lästs flitigt här de senaste 3,5 åren, och jag är verkligen glad över att intresset är stort. Det är förstås nyttigt inte minst för språkutveckling och analyserande, men har man tidigt intresset för böcker så lär det ju följa med som en vän genom hela livet, mer eller mindre.
 
Böcker läses ju MINST vid ett tillfälle om dagen (+ nattsaga) här hemma - oftast kanske vid 3-4 tillfällen - och har varit med mycket längre än TVn, som började bli intressant ungefär för ett år sedan.

Man tycker att vi inte har såå många böcker i lilla hyllan, men (och detta efter att ha rensat bort "småbarns-böckerna") är där ju ändå över 40 stycken, vilket väl får passera "några". Det fascinerande tycker jag är att ett litet troll kan (och kunde redan i somras) varenda en av dem ordagrant utantill. (Om nån tvivlar så kan jag dem också utantill sedan en tid tillbaka...)
"Min köttbulle är också ogjord, sa Findus. Den är uppäten. Den o-finns!"
 
En av de nyare böckerna i samlingen är Kackel i Grönsakslandet, och det är en klar favorit just nu (ihop med "örnis bilar")! Det finns ju så mycket detaljer att titta på i de fantastiska teckningarna också. (Kanske märks att jag själv också gillar dem starkt, jag hade dock aldrig nån Pettsson-bok som liten) Mycket text för en 3-åring, men oftast går det faktiskt utan problem. (I andra fall hoppar vi över nån mening här o där).
 
Och vad ville jag få sagt med detta då? Oklart. Det är väl bara en väldigt aktuell detalj  i vår småbarnsvardag ;-)
Sara - Mamma till Nova&Levin
2015-04-28 @ 09:15:20
URL: http://frokenkalmar.blogg.se

Barnböcker är nog bland det bästa som finns. <3

Kajsa
2015-04-28 @ 10:28:52
URL: http://wanderlustes.blogg.se/

Så mysigt med barnböcker. Älskar att läsa bok för barn!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0