100-firande

Igår var jag på efterkontroll efter graviditet o förlossning, och allt såg fint ut. 

Silas fyllde även 100dagar dagen till ära. Hundra dagar, det låter så väldigt länge - även om det knappt är en tredjedel av tiden han fanns innuti min mage (vilket var ca 280dagar). 
Det känns verkligen som nyss vi var inne i förlossningsrummet och en ljuslila liten kropp såg dagens ljus för första gången - samtidigt som det känns på ett sätt som att han alltid varit med i familjen (vilket jag förvisso är säker på att han har, på ett annat plan...) även om man ju minns tiden då det bara var en liten älskling hos oss också såklart (men det känns SÅ längesen) Detta med tid och rum alltså, så fascinerande...

Storasystern i familjen har förövrigt i slutet på förra veckan kommit fram till att det finns ett litet ord "varför då" som man ALLTID kan ha som följdfråga oberoende av hur mkt man får förklarat för sig. 

Och 100-firandet? Silas tupplurade större delen av dagen. Det är han bra på. Man kan ju alltid drömma om att det håller i sig :-)
Mamma/mormor
2014-11-09 @ 11:03:59

I Kina är 100-dagarsfirandet stort:
"100 dagar efter förlossningen, kommer släktingar och vänner med presenter såsom kläder, byxor, halsband, armband för handleder och vrister, tigerskor, hattar till barnet. Detta är en viktig dag för barnet eftersom 100 dagar födelsefirande representerar en önskan om att barnet kommer att leva 100 år, barnet kommer att bära en silver livslängd hänge (på kinesiska kallas Longevity Lock) på halsen. Byxorna har långa fransar på benen, eftersom uttalet av frans är densamma som år på kinesiska. Och ju mer frans ju fler år."

Svar: Där ser man!
nina
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0