Pizzabak!

Äntligen en arbetsvecka till ända. Vilken förstås känts som en "hel" arbetsvecka då man arbetar timmarna mitt i dagen - och således inte har just nån förmiddag o inte heller nån eftermiddag hemma.. avslut med en heldag idag där jag plötsligt blev ansvarig pizzabagare för dagen (efter en halv dags träning igår). Ojdå så kan det gå. "Det trodde du inte för ett år sen" sa en kollega. Nje - det trodde jag inte ens i förrgår. Men de va ju inte så svårt... ;-) obeskrivligt efterlängtat att krypa upp i soffan till ett avsnitt så mycket bättre med en Silasgos (som lärt sig "prutta" med munnen så det bubblas spottbubblor hejvilt...), en Lisa på sms, och lite café-rester. Imorgon en hel dags ledigt! Mys mys mys! Nu ska här SOVAS!!

pizzabak...

En lite mer efterlängtad helg än andra

På ett sätt uppskattar man ju vardagen än mer när tiden man får blir begränsad. Det var längesen en fredag var så efterlängtad och betydelsefull som igår. Nu låter det ju som att jag jobbat dygnet runt, vilket långt ifrån är sant - men stor skillnad på veckan blev det ju iaf. 
Igår fredagsmys med mina guldklimpar. Enyas favoritprogram på fredagkvällar "pax jordiska äventyr" tittade vi på tillsammans, sista avsnittet. Himla kul och se hur hon lever sig in i programmet ;-) svårt att tro att hon knappt börjat titta på tv för ett halvår sen - nu är bolibompa stående både morgon o kväll (men det är också det enda tv-tittandet på hela dagen) så jag vet inte hur många barnprogramsvinjetter jag lärt mig utantill! Men vi har ju som tur är bara en barnkanal - barnkanalen - och mer behövs ju verkligen inte! 
Idag har maken jobbat ideellt med några andra i bostadsrättsföreningen med att sätta upp isrinken på området. Visade sig ta större delen av dagen, Men bara skönt för honom att få jobba lite (i halvregnet!). Silas har sovit större delen av dagen lillgosisen, så det har mestadels varit enya-mamma-dag med en hel del legobygge (det var inte igår!) Och förstås en hel del bokläsande i vanlig ordning. Man börjar fundera om man läst mycket böcker när 3-åringen blivit sån hejare på att memorera långa texter, och nu kan närmare 40 barnböcker (många långa dessutom) ordagrant utantill - o tar sig tid o läser för dockan/gosedjuren när mamman o pappan lessnat ;-)
På kvällskvisten har jag sen finslipat det sista på en 30-års present till en av de finaste av vänner - till så mycket bättre på tvn (såklart), en sovande silas i knät (mys) och med den godaste cheesecaken som tilltugg (maken som bakat!)
Morgondagen är så gott som oplanerad, men blir antagligen lugn o skön!

Tillbaka på jobb

Ja hur gick det till egentligen. Plötsligt är jag på samba igen och jobbar varje dag. Det känns på ett sätt som att jag aldrig var hemma dessa fem månader från början av juni, att jag aldrig varit borta nu när man är inne i tempot igen. Dock jobbar jag ju bara halvtid, men det är då fullt tillräckligt! Då det både är högt tempo dagen igenom, stressigt och fysiskt ansträngande känns 4h verkligen som närapå det dubbla, men det är förstås lite för att jag är ovan också. Hur som helst så känns denna lösning helt OK för stunden (fråga mig igen om några veckor) - jag trivs ju där egentligen. Alltid när man jobbar på sånna små arbetsplatser (som jag har en tendens att göra), så blir ju personalgänget nästan som nån liten slags familj. Och att få äta från stans populäraste lunchställe varje dag är ju verkligen inte fy skam! Dock är det ju vissa dagar svårare att gå hemifrån än andra..och ett stort minus är ju att jag iom detta "bara" får en timmas egentid på morgonen efter dagislämningen - jag skulle behöva några sammanhängande timmar någon gång i veckan iaf. Men man kan ju inte få allt, och detta är ju änsålänge tillfälligt.. Kvällsmyset med tillhörande lugn blir dock än mer efterlängtat! Både för kropp och för själ!
Detta är ju väldans mysigt att komma hem till dock. Nån som "pratar" med fötterna när han äter. Upp o ner o hit o dit åker dem :-)

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0