Sommarfeeling

Nu har det visserligen varit regn i två dagar (nu ikväll har det dock spruckit upp, och väntas fint väder imorrn!) men häromdagen när jag promenerade till jobbet .. - plötsligt är det sommar! Det är grönt o fint överallt, o det luktar såå gott! Jag förstår inte att det redan är juni imorgon.... Man blir glad.
Mobilbilder från till-jobbet-promenixen 

Vackert på köksbordet!

Det var ju visst morsdag i söndags, och trots att vi var på resande fot fick jag mig en blombukett av mina hjärtan. Den överlevde hem och förgyller nu vårt köksbord (förhoppningsvis en stund till!)
 Min tredje morsdag (som mamma!) . Tiden flyger!!

semesterhelg på kolmården!

Semesterhelgen sprang snabbt iväg, och så var vi redan hemma igen. Men vi har verkligen haft ett par fina dagar, med familjemys på högsta nivån. Blir ett fint minne!
 
Packade in oss i bilen och började rulla vid 8-snåret i fredags. Med fika-rast och mat-paus inräknat var vi sen framme och fick checka in på Kolmårdens Vildmarkshotell strax efter kl 16. Gick finfint hela resan, och lilltroll var så duktig. Vi hinner inte med på att hon blivit sån stor och duktig tjej! Efter att vi ätit en (lite väl dyr) middag i hotellets restaurang, och utforskat hotellets stora lekrum en stund, varvade vi ner på rummet och sov gott! Bara att springa runt i hotellets lååånga korridorer var ju ett äventyr i sig, tyckte vissa.
 
 
 
 
Efter att vi intagit hotellfrukost på lördagsmorgonen sen var vi anmälda till en kostnadsfri rundtur en timma innan parken öppnade - för att få följa med o se när djuren matades, så vi började vår parkdag där strax innan 9. Och sen fortsatte det med en hel massa djurspaning, mat, linbaneåkande över safariparken, delfinshow, uppträdanden, klappa getter, lekparksbus, sälshow, glass, och kanske en av höjdpunkterna - att besöka Bamses värld och få en kram av självaste Bamse (och vargen)! verkligen strålande fint väder hela dagen (även söndagen), och en hel massa gående - vilket KÄNDES i fötterna o vaderna när vi vankade in på hotellet sen strax efter kl 16. Vet inte exakt hur långt vi kan ha gått, men jag överdriver inte om det blev närmare en mil (minst?!) efter 7 timmar i denna stora park! (superbra ställe att besöka som ganska väldigt gravid, kanske inte... men jag fick gå sakta. att se spänningen och glädjen i lilltrolls ögon vägde upp det igen och igen och igen). Kvällen ägnades åt ett besök på hotellets SPA som vi hade fri tillgång till. Massa badpooler (även utomhus i strålande solen), och det var väldigt härligt. Enya var nog lite övertrött dock av alla intryck, för hon bara tokskrattade nonstop, innan hon sen somnade bums i sin lilla hotellsäng.
 
I söndags efter frukost, lekrum, och utcheckning, besökte vi Tropic-huset o kollade in massa fiskar o dyl. Enya fick klappa på en orm! Sen fortsatte vi en stund i parken igen då vi ändå hade inträde även denna dag - dock hann vi ju faktiskt med det mesta på lördagen. En lunchpannkaka i "farmors kök" på Bamses värld, och en kram även denna dag av Bamse (och skalman), avrundade vår visit, och vi packade sen in oss i bilen igen och körde mot Märsta utanför Uppsala, där vi hälsade på hos Peter, Sofia och lilla Saga på 7mån. Förutom "bebis" fanns i hushållet även en hund och en katt, så Enya var frälst och hade o göra hela kvällen. God mat blev vi bjuden på också, två dagar i rad! Och på måndagen strosade vi på stan i Uppsala (lunchade på ett mycket gott creperie!). Ett mycket trevligt dygn!
 
Tanken var att åka hem på tisdagmorgonen, men då Enya blev lite hängig i måndags eftermiddag/kväll bestämde vi oss för att åka då istället, och kom hem lagom till midnatt. Antagligen var det värmen i helgen som tog ut henne lite (trots att vi druckit mängder) ihop med all aktivitet o intryck, men igår var hon piggelin igen!
 
Summan av kardemumman: en mycket välbehövlig och genommysig weekend har vi fått. Familjesemestern blev lite tidigarelagd iår. Och verkligen sommarvärme. Vad mer kunde vi begära??
 

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0