Stockholm i mitt hjärta

Obeskrivligt härligt att åka iväg ett par dagar o bara fokucera på mig själv. Obeskrivligt mysigt att träffa mina två finaste - moa och lisa, och bara njuta av strosande, skratt o surr utan några måsten. Och faktiskt även obeskrivligt kul att få vara en del av storstadslivet för några dagar med trängsel, tunnelbaneåk, lustiga människor att titta o lyssna på, restauranger affärer o aktiviteter i varje hörn. 
Moa bjöd mig på SPA/relax på centralbadet i tisdags på hennes lediga dag, där vi bara njöt av bad o bastu, trippade runt i frottérockar, och blev helt möra och mosiga efteråt, tror vi var där i fyra timmar! Väldigt uppskattat. 
god mat (och fika) i mängder unnade jag mig också. Asiatisk buffé blev det två kvällar(!) och indisk restaurang den tredje. Man måste ju passa på! 
Kameran var med, men det blev inte många bilder tagna... Nedan några mobilfoton!
 
Indiska tre (kryddstarka!) rätter, jag och Lisa (nästan två år sen vi sågs!), och min frukosttallrik i moas söta etta i aspudden.
 
nu har man redan varit hemma i två dygn igen. Tiden springer! Men detta kommer jag leva länge på :)

jojoväder!

Från att ha haft ett riktigt vårväder med sol och barmark förra veckan var det plötsligt backen vit när vi vaknade i tisdags, halv snöstorm och -10. eh? igår var det soligt och +8 igen, vilket det varit även idag (många fler plusgrader i solen förstås). Ett riktigt jojoväder... Nu luras vi återigen att tro att det är vår på riktigt när all snö smält bort och det är riktigt fint o härligt ute, men då får jag väl bli lurad då. Jag hoppas det är vår på riktigt nu.

I veckan har även jag varit som en jojo mellan arbetsplatser. Måndag o fredag på Samba, onsdag o torsdag på Koltrasten, och nu i helgen är det förstås Technichus som gäller. Man får ju variation iaf. Jag är så glad att jag trivs så bra på alla ställena.

Nu har nedräkningen till min lilla stockholmstripp börjat på allvar också, jag åker om två dagar. Jag ser fram emot det nått otroligt, även om det kommer va lite konstigt att vara ifrån lilltrollet som alltid är nära annars. Nästan så att man får lite resfeber, men äntligen!

Solsken och utlåst!

Efter en och en halv vecka på andra arbetsplatser var jag så tillbaka på café Samba igår (som jag saknat lunchbuffén!), fick höra från flera håll att det var skönt att jag var tillbaka - kul att höra! Och jag känner mig väldigt tillfreds. Det är för och nackdelar med alla jobb, men jag trivs iaf väldigt bra på alla mina arbetsplatser, och det är så himla skönt! - det är kanske det viktigaste egentligen?... har ju varit med om jobb där man haft ont i magen varje dag och det var inte alls lika angenämt!
Igår och idag har det verkligen skrikigt vår om världen. Snön har nästintill smält bort, det är plusgrader, barmark och fågelkvitter - och denna vecka har startat med solsken. Så otroligt härligt, man blir verkligen pigg och glad. (som jag längtar till min stockholmtripp om 2 veckor!) Sen kommer det väl säkert nått bakslag med snö och kyla igen även om det känns ytterst avlägset just nu, men då får det väl vara så. Igår efter dagis la vi in pulka och bob i förrådet (hur mkt vi än vill åka Boben så är det som lite svårt utan snö...), och tog fram cykeln istället. Lycklig liten tjej fick åka runt området en stund innan middan, och visade stolt för grannkatten att hon hade hjälm på huvudet.
Med vårväder hör även vårjacka, som togs fram imorse. Härlig känsla! Mindre härlig känsla var när jag var på väg att hämta på dagis efter jobbet och inser att husnycklarna ligger i vinterjackan... Och att Henrik åkt till Kramfors för en jobbkväll. Tyvärr fanns ingen annan utväg än att han fick åka fram o tillbaka från Kramfors för att släppa in oss! Tur i oturen var han ju ute i tid, så han hann nog nätt o jämt tillbaka precis i tid till han skulle börja. Gravidhjärnan som styrde imorse tror jag (...eller ett antal nätter med lite sömn månntro?) Tur det var fint väder, så vi kunde vara ute medan vi väntade. Och in kom vi ju, så det löste sig

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0