Så var julen slut

Natten till julafton blev det plötsligt riktig vinter, en hel massa minusgrader och det hade då kommit minst en halvmeter snö! När man lunkade ner i köket kring 4-tiden På morgonen, för att göra flaska till lilleman, var fönstrena helt snöbesprutade! - alltså så täckta med vitt att man inte såg ut! Kan inte komma ihåg att jag sett nått liknande. Men Riktigt passande på julafton må jag säga. 
Köksfönstrena var bara snöklädda efter kanterna ;-)
 
Dagen blev mysig och trevlig, 8pers inräknat de små. Vårt älskade stortroll var lite loj av feber, men med alvedon och en tupplur mitt på dagen klarade hon iaf av dagen. Tomten var ju (som kanske väntat) ganska läskig, så han lämnade ett par(!) säckar med klappar och gick sen igen. Barnen kunde bada i paket (lite hemskt i mitt tycke!). Tack till er som kom o firade med oss! :-)
första julen som nordeng för mig och enya...
första julen för silas överhuvudtaget ;-)
 
På kvällen var vi alla helt slut av alla intryck. Så, så gott som hela juldagen gick i pyjamasens tecken där vi försökte städa undan o komma på fötter igen (men termometern visade ju på -17, så det kändes helt ok att ha en innedag!). 
 
Efter ett antal dagar hemma med ett (i vanliga fall) dagistroll, börjar dagarna nu bli riktigt långa för en rastlös liten tjej. Men ändock njuter vi förstås bara av att få vara tillsammans! Tio dagar kvar av jullovet. Och ynka TRE dagar kvar av året, galet är ordet.

Dan före dan

Jobbat sista dagen idag. Fick julklapp av chefen också: 6-pack zeunerts julmust o en enorm merci-choklaaad :-) ikväll har vi klätt granen..o nu inväntar vi bara morgondagen. Tyvärr blev Enya med 39graders feber på förmiddagen..men vi hoppas hon får sova och va lite piggare imorgon. 

Nog för att det såklart är mysigt att åka till mamma o pappa på jul, och allt vad det innebär. Såklart. Men det ska bli så obeskrivligt skönt att vara hemma i vårt egna hem i år, med våra små - och istället få besök till oss över dagen. Första julen på 4 år som vi inte sitter i bilen och åker över 200mil till alla olika familjemedlemmar som vill träffas i juletid. Och första julen på 16(!) år (med undantag för då vi var i norge för 2år sen) som jag kommer att spendera julaftonen på ett och samma ställe - och inte behöver sätta mig i bilen överhuvudtaget (hoppas jag). Känns märkligt, men himla skönt!!
God Jul!!

Första-gången-fudge

Trodde inte jag skulle orka göra fudge, då det fortfarande inte var påbörjat vid 17-tiden men jodå (då var jag ju dessutom lyckligt ovetandes om att lilleman snart skulle ha sin första 45-minuters skrikpanik..man blir ju lite paff när han aldrig ger ljud ifrån sig annars - men tror det var lite magknip som spökar)
För att aldrig ha gjort fudge innan blev ja väldigt nöjd över resultatet - både gällande smak o konsistens. Men nu är ja mätt på julbakandet (efter pepparkakor, lussebullar, knäck x2, fudge o henriks mandelmassa/chokladbitar) - nu vill jag börja äta av de! ;-)

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0