böcker

lånade ju för några veckor sedan boken Livet måste ha mening, från bibblan, vilken jag nu läst ut. utöver att språket var lite väl invecklat o gammeldags på sina ställen (man får ju ha i åtanke att den skrevs 1945, o dessutom av en proffessor i psykologi (typ)), så var den väldigt läsvärd tycker jag. författaren överlevde koncentrationsläger, och beskriver på många ställen HSP-personlighet (även fast då begreppet inte alls var myntat då)
 
citat: "Trots att fången i koncentrationslägret återfaller till primitiv nivå, inte bara i yttre avseende utan också i sitt inre liv, kan man, om än sporadiskt, även finna vissa ansatser till andlig fördjupning. För sensibla människor som varit vana vid ett liv rikt på andliga impulser, är den svåra yttre situationen i lägret naturligtvis oerhört påfrestande och smärtsam. Men trots att de är föga robusta till sin natur, verkar situationen dock på sätt o vis mindre andligt nedbrytande på dem. Just dessa människor har nämligen möjlighet att dra sig tillbaka från den ohyggliga omvärlden till ett inre rike av andlig frihet och rikedom. Detta tycks vara den enda förklaringen till det paradoxala förhållandet att människor med ömtåligare konstitution många gånger uthärdade livet i koncentrationslägren bättre än de robusta naturerna"
 
Många av de som överlevde (och inte tog självmord som många i lägren), hade just detta rika inre liv, och hörde säkert till de högkänsliga. Vilket kanske räddade dem!
 
Ja, som sagt. Läsvärd.
 
När jag så var på bibblan igen för att lämna åter boken, tänkte jag låna en annan vid namn Introvert, men då den inte fanns föll lotten istället på en av Isabella (Blondinbella) Löwengrips böcker Isabellas hemligheter, vilken jag nu redan nästan kommit halvvägs i. Säga vad man vill om Blondinbella som person, men jag kan inte låta bli att bli lite imponerad när en tjej som är yngre än mig själv driver flertalet olika företag, bloggar, skriver böcker o föreläser bara för att nämna lite av det hon gör. Framgångsrik! Och sen är det ju även lite intressant att läsa en bok av en så ung författare.

kärlek

finns ju inte nått mjukare o gosigare
än en vovve (alt. kissekatt) !
 
även hundar i böcker gosas det med.
och så fort vi möter en hund ute,
åker nappen ut o hon härmar "vovv-vovv-vovv"
 
att man inte ska dra katten i svansen,
eller klappa (greppa!) så hårt - är lite
svårt att förstå... vill ju bara KRAMAS
 
gooooooos

fotoregn från junselehelg!

en härlig helg i junsele med min lilla familj har passerat.
solen sken konstant, och vi har gått sommarklädda - ljuvligt!
promenerat, myst, hälsat på/gosat med fyrfotade älsklingar,
fikat o ätit gott gott, och bara njutit har vi gjort.
 
   
   
 
ett par smutsiga 1,5-års fötter är kanske nått av det bästa
 
 

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0