27jan

Ännu en vecka har gått, och denna fick jag en ny arbetsplats i bekantskap. Måndagmorgon ringde dem från Brunne skola (ca 1,5mil utanför stan) och ville att jag skulle komma och jobba. Oftast panik-NU-påstuds, vilket inte är så superangenämt. (speciellt inte när det visade sig vara -16 ute). Men lite roande var det ju faktiskt, eftersom att jag inte ens visste att skolan existerade, men ändå var uppskriven på en vikarielista. Så kan det gå, och det blev två fulla dagar på fritids och lite andra ställen där det behövdes. Väldigt skönt att bli bjudna på middag just den dagen sen kan jag känna. Blev hos Micke och Eva, alltid trevligt. Enya fick även en försenad julklapp. Gulligt.

Vidare har det varit promenader och plugg i vanlig ordning. Och funderande och bokande av olika visningar på lägenheter .. Det är inte det allra lättaste vill jag lova .. I onsdags kom Mia och hunden Daim över på raggmunk och fläsk! Det var också trevligt. Och igår blev vi bjudna på två-rätters middag på Hornöberget av pappa. Väldigt lyxigt och trevligt, det kan vi leva länge på! Även Enya skötte sig fint på restaurangen och var så nyfiken på personalen som sprang fram o tillbaka.

Idag har vi varit o veckohandlat igen. Inbillat mig att det blir mer ekonomiskt att storhandla en gång i veckan istället för att småhandla en massa. Ännu har det dock inte märkts av .. men Januari brukar ju av nån anledning vara en dyr matmånad, så vi får väl se framöver hur det ter sig. Nu på eftermiddagen planerar vi en liten utflykt till Sälsten, där vi tänkt ta med oss fika. Olyckligtvis verkar solen försvunnit i skrivande stund, men jag hoppas den kommer tillbaka inom en timma eller så.
 
lilltroll älskar att läsa numera. ibland sätter hon sig själv i
sin puff o läser. för att sen gå o hämta en ny bok o läsa.

Snart går vi redan in i Februari!

dagisvik. o hänt i veckan...

Ja, var tog den här veckan vägen då? Plötsligt var vi redan på onsdag.
Jag som hade planerat att plugga en del, och gärna simma också, men det blev ändrade planer då det blev jobb på Brännans förskola i två dagar nu. Förstås tackar man inte nej till jobb, men det är ju trevligt med lite framförhållning iaf. Ringde till mig när jag var ute och påväg med Enya på dagis, och ville att jag skulle komma nu (helst nyss), så jag hade varken borstat håret eller tagit på mig några ordentliga skor för att kunna vara ute ett tag. Men det gick ju det med ;-)
Då henrik hade möte idag inför sina kvällskurser som börjar ikväll, blev det att Enya fick vara en timme extra på dagis också för första gången - men det verkade ha gått väldans bra. I stort sett varje morgon som vi lämnat efter jul har det inte varit några ledsna miner alls heller, så skönt.
Inte hört nått om jobb imorgon ännu. (ständig jour kan man ju kalla det...) Så antagligen är jag jobblös under dagen, men måste ägna den åt att gå på möte på arbetsförmedlingen. Alltid lika kul att slösa nån timme på att få höra sånt man redan fått höra femton gånger (det är så det känns iaf). Men men.
I lördagskväll blev det en mysig jobbkväll på Hilmas också, lugnt o trevligt! söndagen bjöd på en visit av pappa/morfar. o I måndags kom en kille o köpte vår ena soffa, så nu har vi bara en kvar så länge innan vi införskaffar nytt! (Gillar den som kom på idén med presentkort).
Det var väl allt för stunden.
 
scen på dagis, med två pojkar 3 år som byggt en "bur".
- vem är det ni har burat in? undrar jag.
*pekar på en stor gosedjurskanin*
- men, vad har kaninen gjort för fel för att måsta sitta i bur då?
(tystnad, de tittar på varann)
- han har kört bil.
- jaha. får man inte göra det?
(ännu längre tystnad. de funderar)
- nä, inte om man är kanin...
 

produktiv dag.

 
medan enyan var på dagis hann jag med att dammsuga lägenheten (med lite hjälp från älskling) (eller okej, mycket hjälp från älskling), skriva klart en studieuppgift samt lite responsuppgifter i kursen, söka jobb, gå ner på stan en stund o shoppa en drös kläder med hjälp av presentkort jag fick i julklapp, byta batteri i min armbandsklocka som stått still i flera år, posta två bidrag till två skrivartävlingar, gå o premiärsimma för i år, med efterföljande ångbastu. så skönt med lite egentid! när enyan sedan hämtats åt vi mellis, slängde igång en tvätt, gjorde mat, la ut en annons på vår soffa, busade en hel massa innan enyan gick o la sig alldeles nyss. en riktig flow-dag, som jag behövde! nu blir det kvällsmys med fika framför någon av våra LoveFilm som kom i brevlådan idag. jag gillar't.
 
bjussar på några foton från julen också.
det var som väntat väldigt intensivt...
 
 
 
 
men nu har vi en enya som går. och nästintill springer runt i lägenheten. det har gått fort.
igår kom hon hem med pyssel från dagis också, som hon stolt visade upp. mitt lilla hjärta

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0