i mitt centrum

(härnösandsbor kanske kan lista ut vart vi var häromdagen...)

Utebliven medicin till liten sjukling, o återupplivad laptop!

Dagens irritationsobjekt: vårdcentralen lilltroll är listad på.

När liten har haft slemhosta i flera dagar (visst kan hon lätt få hosta av astman, men detta har varit mera. En kväll hostade hon tills hon kräktes...) Snorig med, men det är väl alla barn i vabruari. Och så har hon tungt vid andningen, (men det är ju också astman att tacka.)
Igårkväll började hon bli kletig i ögonen, så tänkte det var bäst att ringa vc idag om det inte var bättre ( i dec fick hon ju liknande ögonfluss, och då vill dem ju verkligen inte ha henne på dagis ).

Imorse hade ena ögat klibbat igen när hon vaknade, så ringde vc i hopp om att få en tid. Får prata med nån receptionist som inte tycker det är nödvändigt att komma in om det inte blir värre. Hon skriver en notis åt läkare som får skriva ut medicin - men läkaren har tydligen inte tid för receptskrivning förrän kl 16 säger hon sen. hon markerar dock ärendet med "en röd lapp" så att han ska se att det är brådskande. Ok? Säger jag. Vi vill ju förstås ha medicinen så fort som möjligt. Inga problem försäkrar hon? Apoteket stänger ju först kl 18. Happ, säger du det så...

vi går en hel dag här hemma. (Inget fel på lilltrolls humör dock) Jag ska sen på personalmöte på stan, men går lite tidigare från detta för att hinna in på apoteket innan det stänger, som vi väntat på hela dagen. Tro om man får ut nån medicin...? Inte kommit in nått recept där inte. Nähäää? Men fint, då får hon ligga o hosta ännu en natt då. Inte gör väl de nått. Verkar dem tycka.
Ja. Vad göra säger jag. Hoppas att medicinen går att få ut imorrn...

Min älskling till sambo lyckades iaf återuppliva min dator ikväll, efter att den blev kaffedränkt och högljutt protesterade igår. Den ville tydligen bli isärskruvad i tusen bitar, tvättad, lufttorkad, och ihopskruvad igen. Så det blev ett kort besök i himlen för den...Återstår att se hur långlivad den blir Dock. Ger iaf ett sken ifrån sig av att må prima!

RIP laptopen...

vad kommer då denna dag erbjuda för spännande, kanske man tänkte när man vaknade?
Ja, att en ouppmärksam mamma tar sitt förmiddagskaffe vid datorn, o inte hinner med när en ett-o-halvt-årig dotter kommer i full fart med sin boll i högsta hugg ...
Resten kanske man kan lista ut själv.
En kaffedränkt dator är inte så pigg efteråt. Inte ens många många timmar senare efter att stått avstängd o torkat. Min datanörd till sambo har gjort ett sista försök nu att återuppliva den, men det ser mörkt ut. 
Lyckligtvis säkerhetskopierar jag ju med jämna mellanrum, så vad jag tror är det enda jag förlorat i och med denna händelse - isåfall de få foton som knäppts gångna månaden. (Och alla mina uppgifter till min skrivarkurs...men dem tror jag att jag kan få tag på ändå)
ja, dagens i-lands problem... Men jag känner mig konstigt nog inte det minsta bitter eller ens frustrerad. Om det har att göra med att jag nånstans gått o väntat på att datorn skulle säcka (kanske dock inte av denna anledning), då den ju ändå skulle fylla fem i år - eller om det bara har att göra med att jag inte tycker det är nån idé att gå o fokusera på nått negativt som händer som man ändå inte kan påverka, vet jag inte. Känns ovärt Att gå o sura över en materiell grej bara(!?)
Och "lyckligtvis" (vet jag väl inte om det är egentligen men) har ju min sambo två datorer, så jag lär ju överleva en stund.
utöver detta har vi haft en mysig vårdag med promenad och flyttpackande.
Och jag premiärskriver nu från iphonen. Trots att jag inte vill bli en sån där databeroende männisch...
over and out.

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0