Magsjuk lucia...

När jag kom hem från jobbet igårkväll var jag inte alls pigg, illamående till tusen. Trodde det berodde på andra saker, men efter denna sömnlösa natt där det varit rusningstrafik mellan sängen o toaletten förstod jag att det inte var nått annat än den härliga magsjukan som infunnit sig. Tror det var tre år sen sist, så man får väl vara nöjd att man klarat sig hittills kanske... Enya kräktes ju även hon på dagis i måndags o fick hämtas, men var sen piggelin o full fart på tisdag o onsdag, o var tillbaka på dagis igår. Så något fördröjd smittning kan jag tycka, men finner ingen annan förklaring. Så typiskt att det skulle bli idag av alla årets dagar när jag verkligen sett fram emot att gå på luciafirandet på dagis imorse (speciellt då vi missade "julfirandet" även förra året - då vi åkte tidigt till norge). Hann iaf få några mobilfoton av lilltrollet imorse innan hon vägrade ha på sig sin julklänning. under själva firandet på dagis sen ville hon tydligen inte stå med o sjunga med barnen heller utan hellre sitta i pappas knä, och då får man väl det då :)
Får väl hoppas man slipper va sjuk i jul nu då iaf, då vi avklarat det innan

Snö.

Ja, i torsdagskväll började det då att snöa. Och snöa och snöa och snöa. På fredagmorgonen när det sen plötsligt låg kvar ett par decimeter blev man nästan lite chockad. Man har glömt att vi faktiskt är en bra bit in i december redan, då det varit barmark så länge, men ja nu kunde vi väl inte undvika det längre. Det blir ju vackert ute iaf. Enya var dock inte alls så förtjust på fredagmorgon när vi skulle till dagis och de blåste snö i ögonen på henne hela den korta vägen dit (och när vi kom fram skulle dem precis gå ut en timma i snön sen). Men bara att vänja sig
En mycket lugn jobbhelg har passerat. När jag kom hem på lördagkväll åt vi lite tacos och gick sen över till grannarna på "glöggmys", otroligt trevligt. Även då stannade Enya dock på tröskeln innan vi kom ut "mamma, brrrr" sa hon. Det var tur vi inte skulle så långt ;-)
En helt ledig vecka hade jag nästan inbillat mig att jag skulle få. Tänkte lite smått om jag skulle planera in en birstatripp för mig själv, då jag verkligen behöver ett par vinterskor, eftersom att jag nu bara har gympaskor alternativt de tjockaste skoterkängorna att ha på mig, när dragkedjan till mina vinterskor gav upp härom veckan. Meeen Det blev visst att vara på Koltrasten måndag, tisdag, onsdag, torsdag - det är sån väldig tur att det är nära till jobbet (då klarar jag mig i gympaskor).
Två veckor till jul är det visst imorgon med. Herregud säger jag. Tycker det här året nyss började.

Bonte!

Efter en förkyld vecka friskförklarade vi oss på lördagen, och åkte till Birsta för att äta julbord på IKEA. Ihop med väldigt många andra, lönehelg som det var. Men vi fick iallafall plats efter en stund och fick äta i lugn o ro. Enya var dock mer intresserad av lekhörnan i restaurangen, där hon vispade kaksmetar för fullt.
När vi kom hem var en av grannarna ute i området i full tomteutstyrsel för att kolla att alla barnen "skötte sig". Tänkte att Enya väl inte lär veta vem det var, men hon stannade upp o pekade direkt "Bonte!" (tomte). När han skulle komma närmare blev hon dock lite rädd... Såg rätt plastig ut i ansiktet den där. Det gick bättre på avstånd.
Annars har vi pyntat huset, kokat knäck och bakat lussebullar. Enya har hjälpt till att placera ut tomtar lite här o var. Första advent spenderade jag ett långt jobbpass på technichus. Blev sen inringd på koltrasten fem i sju i måndags, så där har jag varit två fulldagar. Idag är det ledig dag, innan jobb resten av veckan. Jag har kollat på julkalendern på SvtPlay. Himla roligt påhitt det här med julkalender varje år.

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0