söndagsmys

Efter att haft det allmänt mysigt hemmakring, pratat med grannar, och
gungat, gungat, gungat på lekparken
(inte alltid en fördel att ha lekparken inom synhåll från vardagsrumsfönstret!)
tog vi med oss lite matsäck o åkte ut en sväng med bilen
Att stanna vid havet och titta på vattnet var väldigt fascinerande.
 
Mina hjärtan

HSP - ahaa!

På måndagkväll ska jag gå på föreläsning - något jag ser fram emot! För det första har jag inte varit på en föreläsning sen .. eh? hampnäs? och föreläsningar brukar alltid berika mig på ett eller annat sätt. Men främst ser jag fram emot den för att ämnet tilltalar mig enormt förstås. Att jag sen är bekant med föreläsaren är ju även det lite kul.
 
Ämnet är HSP. Något som fram till förra veckan var ett totalt okänt begrepp för mig. Men nu känns så mycket Jag det nästan kan bli. HSP är nämligen ett medfött "karaktärsdrag" (dock ej en diagnos), som står för Highly Sensitive Person - översatt "högkänslig" person, som (citerat wikipedia:) "definieras som en utförligare bearbetare av sinnesintryck än genomsnittspersonen, alternativt att HSPersoner i allmänhet tar in mer information och fler nyanser från sin omgivning än andra gör, och därför har mer sensoriskt material att bearbeta". vilket då innebär både "för/nackdelar"..
 

sensitiv-hsp.se, står detta: "Om du är en HSP har du ett speciellt finkänsligt nervsystem. Du påverkas troligen mycket av andra människors känslolägen och du är känslig för buller, kaos och oförutsägbarheter. Högkänsliga personer har ett rikt inre liv. Några få intryck kan starta en hel film på den sensitivas inre bildskärm. Då du som högsensitiv tar in fler intryck än andra och när dessa intryck samtidigt sätter igång fler prosesser i ditt inre, blir du snabbare uppfylld än de flesta andra – och du får behov av att dra dig tillbaks och hitta ett lugnt ställe där du kan sortera intrycken. Du är troligen bra på att få idéer och se nya möjligheter och du har en förmåga att kunna förutse vad som kan gå fel." .. och jag kunde inte hålla med mer.

 

Vem som helst kan lätt hitta ett antal olika "hsp-test" på nätet, där man kan testa sig själv. Detta har jag förstås gjort på ett antal olika sidor, och alla pekar åt samma håll. Hög igenkänningsfaktor, och jag känner mig verkligen träffad, efter att ha läst på lite mer av allt material jag kunnat hitta. En riktig aha-upplevelse med andra ord. Otroligt fascinerande att i ord o text se beskrivet ens vardagliga tankar o känslor.
 
Så - jag ser riktigt fram emot måndag. Ska bli intressant! =)

helg i junsele

blev en lång helg i junsele för min och enyas del. trevligt, då det ju var ett tag sen sist!
 
mycket tid både hos mormorn och morfarn för enya, vilket jag tror var uppskattat av alla parter.
(men så mycket fotat blev det inte, fick några foton av pappsen dock)
 
 
/en kalv föddes på gården på fredagkvällen/
/enya hjälper morfar med tvätten/
/jag och lilltroll/
 
Så duktig liten tjej hela helgen, trots allt åkande hit o dit.

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0