Bebis garderob växer

well. jag har upptäckt tradera. där kan man verkligen fynda. lite lätt beroendeframkallande. för sammanlagt 48 kr har jag klickat hem några plagg då o då (tillkommer viss frakt förstås, som sammanlagt landat på hundralappen). vissa helt nya/oanvända, och vissa kanske använt en gång eller två av en annan liten bebis. helt ok tycker jag.


5 finfina plagg + 2p sockar.

har ju sen inte kunnat låta bli att inhandla några plagg när man varit förbi birsta också. bebis behöver ju kläder! men med hjälp av presentkort, och diverse graviditetsrabatter har jag inte heller här behövt lägga ut särskilt mkt. 49,50kr för att vara exakt (för mössan). helt ok tycker jag.


7 finfina plagg + 2p sockar, mössa, o napp.

;)

Att jobba på Äldreboende

Nu börjar jag allt känna mig varm i kläderna även på Torpsro. Från att aldrig ha varit på äldreboende innan är det ju en del att lära sig. Och med ca 45 boende som alla förstås har sina egna personligheter och egenheter blir det ju än mer att lära sig och hålla reda på. Speciellt dessa fixidéer en del äldre har för sig (Som att persiennerna ska vara vinklade åt ett specifikt håll - är det några milimeter fel blir det ett jäkla liv... :P ) Men en del är allt bra härliga också, pratglada till tusen och tacksamma för det lilla. Arbetskamraterna är ett härligt och väldigt blandat gäng. Och att arbetsplatsen sen bara ligger några meter från vår bostad är ju också det väldans bekvämt. Ja, jag tycker faktiskt det är rätt mysigt på Torpsro - även om det förstås inte är det gulligaste att pyssla med vad gäller personlig hygien och omvårdnad på de boende vissa dagar... men det är helt Okej. Man känner sig behövd, utan oss skulle dem inte klara sig. Och att få ta del dessa gamla människors liv, och lyssna till deras historier och dementsurrande (hos vissa) tycker jag faktiskt är väldigt intressant och underhållande. Allt detta till trots funderar jag som bäst på om jag ändå ska avsäga mig den andra perioden...och istället bara hoppa in på Bodaborg när det behövs. Efter en hel dag på Torpsro har jag rätt ont i ryggen, och ibland måste man lyfta fastän man inte ska... Det känns tugnt, och jag vill inte riskera babis på nått vis. men men. Fyra dagar till denna veckan, efter dessa kan jag nog komma till ett beslut!

Nu, göra middag, invänta sambo, gå till badhuset för en simtur med efterföljande bastu.

en lugn midsommar på två och en halv person.

Så var ännu en vecka till ända. En mysig midsommarhelg avslutade denna. 

Eftersom att jag jobbade i fredags och kommer att jobba på måndag, så kändes det lite väl drygt att åka till junsele fram och tillbaka bara för att. 50 mil totalt liksom. Man hinner ju inte kliva ur bilen förrän man ska kliva in igen. Nog för att jag gärna lyssnat till ljuvliga Brolle uppe på djurparken (sist jag såg honom var på midsommar i hammarstrand för 3 år sen - fullständigt underbart), men vi hade en fin helg på tu man hand, älskling och jag. Eller... två och en halv är vi väl iallafall nuförtiden.

Vi hade tänkt hela veckan att på fredag går vi på bykrogen o äter, det var ett bra tag sen sist, och de har ju himla god mat - tänkte inte mer på faktumet att vi bor i en liten håla på glesbygden förrän vi så promenerade dit hungriga och förväntansfulla framåt fredagskvällen. Stängt. Öppet på midsommar? Eh nä? Suck. Så vi fick traska hem igen. Efter några minuters googlande, satte vi oss istället i bilen o körde till Sundsvall. 6 mil för att få sig lite mat... men det var ingen dålig middag inte. Stekhuset hette restaurangen, och vi båda valde en gorgonzolaindränkt biff med klyftpotatis o rödvinssky, otrooooligt gott :) och trevligt ställe där vi satt kvar länge. rekommenderas!

Och eftersom att vi - fortfarande "nyinflyttade" utbölingar - inte kan påstå att vi känner några här, tänkte vi på lördagen istället åka och överrasska Jermunn på en av hans gudstjänster i Lidens gamla kyrka, så de gjorde vi. Såklart glömde jag kameran hemma. Otroligt typiskt då denna gamla kyrka från 1500talet förstås var otroligt vacker, och låg i en riktig paradismiljö i en dal med berg omkring sig. Efter kyrkan var det kaffe med sjuttioelva kakor, och där hittade vi åt gamla söta Britt-Marie (en av ledarna på konfirmationslägret vi följde med på - underbar krutgumma!), så där fick vi sitta o surra med henne ett tag. Vi åkte sen till Sundsvall för lunch, sen hem och ut i skogen för lite fiske. Väldans fridfullt. Två regnbågar blev det.

Vi fortsatte med fiskandet idag, dock utan fiskelycka, men lika behagligt ändå.

 
(började helgen på torsdagkväll - stod finaste somrigaste buketten och choklad
på bordet när jag kom hem från jobb och väntade på mig. tack tack! v )

Jag hoppas alla haft en fin helg trots fult väder (om det nu finns nåt som heter fult väder).

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0