gårdagens pimpling

nina hade igår en otroligt mysig friluftsdag i Gvalsjön med pimpling, fika, SOOOL och trevligt sällskap. Linda fick den enda firren; röding på 400g. men även utan fångst var det ytterst behagligt. Helén knäppte några kort:

    

   

tack :)

nina spenderade sedan kvällen med knåpande av projektarbetet om kinesisk livsstil inför den stundande Peking-resan om ca en vecka(!).

och när nina öppnade dörren imorse påväg ner till frukost stod där ett gäng fina internatare och sjöng för henne för full hals... bara för att jag råkar fylla år? sötnosar. fick även en smidd kapsylöppnare av räsmus. bra start på dagen :)

pussss!

umeå och brandlarm

Hälso och Friskvårdsklassen hade igår en heldag i UME, vilket blev en väldans lång dag, men också väldigt givande. klockan 8 rullade vi i 3 hyrda landstingsbilar, och hade sedan bokat in oss på IKSU sport (gym och träningscenter som ju var lika stort som ett mindre samhälle!) där vi fick en rundvisning samt vara med på valfritt pass, vilket blev yoga för min del. efter lunch åkte vi till hälsans hus för visning och föreläsningar om bland annat amalgamförgiftning, innan vi åkte vidare igen till IKSU spa, där det blev bad och relax för hela slanten. Körde vilse gjorde vi ett par gånger också, men som vanligt skrattar vi oss igenom dagarna, så trots lite irritation emellanåt vägde våra glada miner upp det hela. vi är bra. hemma på hampnäs var vi inte förrän 21.30, då man helt slut efter dagen hoppade i säng...för att sedan studsa upp igen av det förbannade brandlarmet som går strax före tio. på med kläder, ut till samlingsplats parkering, invänta brandkår....orsak: ett par svarta bröd i en brödrost. tilläggas kan ju då att detta är 3e gången det går på 2v ca, och en av dessa gick det pga en hårtork!! det är bra med brandlarm, men de är lite väl känsliga. kanske SPECIELLT brandlarm i Hemgården. suck.

hej v11

Oj vad dagarna försvinner säger jag..! Det har varit strålande sol och blå himmel i flera dagar nu, så man har velat vara ute mer än inne, vilket ju är underbart. fåglarna kvittrar, asfalten har tinat fram, och det har varit massa plusgrader så att man inte behövt nån jacka utan bara gått omkring och myst i tjock tröja! Igår satte sig jag och Lisa nere vid kåtan vid vattnet med varsin bok och filosoferade lite. Vår!! (Pga detta ignorerar jag faktumet att det just nu är mulet och lagt sig några mm snö där ute igen... )

Igår var det St Patricks Day (kära Irlands nationaldag!) vilket tack vare Rasmus o Benjamin mfl uppmärkssamats här på skolan; matsedeln var speciellt utformat under gårdagen med irländsk mat (även frukosten!!), vi hade alla bestämt att vi alla var tvugna att bära något grönt (för mej likamed mossgröna tights och en Cork-köpt grön cardigan), och sedan var det typ fest nere i Björnakojan med Guinness och irländsk musik. Dock hamnade vi aldrig nere i Björnakojan utöver en snabb titt när vi var påväg på en kvällspromis vid 10. Men alla verkade glada och nöjda, och jaa jag saknar Irland-tiden lite. Var föresten mkt stjärnklart igårkväll, underbart vackert.

I måndagskväll åkte jag, Lisa, Becca och Björn in till stan för att se Alice i Underlandet på bio också. Den var underbar som förväntat. Jag har fortfarande inte hittat någon bättre regisserad film än någon av Tim Burtons måste ju sägas. Och jag är faktiskt ganska säker på att jag aldrig kommer hitta någon heller. Tim Burtons hyllning till fantasin... Hans teknik och kreativitet, hur han verkligen SKAPAR världar... alla mystiska figurer... Och sen hans samarbete med Johnny Depp slutar ju alltid i succé. Åh, ja.. en liten hyllning bara. Filmen var underbar som föräntat, kort och gott.

Det var föresten härligt att återse alla i måndags igen. Skolveckan har innehållit stavgång, tillaggning av olika viltgrytor, föreläsning om Internationell ekonomisk (o)jämlikhet (av Ellens italienske pappa Guiliano som är här på besök), funderingar kring Gruppdynamik, afropass/Core, påbörjande av sällskapsspelstillverkning, och genomgång av vad som är kvar av terminen då... på tisdag åker vi till Ume på massa studiebesök bla, det ses fram emot.

Nåh, under helgen bär det av hemmåt
för djurvaktande av de 2 som är kvar
(...) ses imorron Roy och Pebba

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0