I rymden finns inga känslor

Och på ett dygn så snöade Hampnäs över, och blev -25.C kallt igen.. Bild nedan på lite av hur insnöade vi blitt!


 

Idag har inte gjorts så mkt. Som vanligt på fredagar. MEN, jag har (eftersom att jag var för trött för att titta på "visningen" i tvrummet igårkväll) fått låna en dvd med kortfilmer av Jimmi, där bland annat "I rymden finns inga känslor" som han är med i, fanns med som nerklippt kortfilm. Huvudrollen spelas av Bill Skarsgård och handlar om en pojke med asbergers syndrom, och är till vissa delar inspelad i Sollefteå, vilket jag glatt kände igen. Jimmi hade en replik som blomsterbud, och var mycket duktig ;) Själva biofilmen har premiär till hösten, och är nog helt klart bra :)

På eftermiddan har jag, lisa, och Elin grävt en stooor snögrotta också. På ett hemligt ställe så att ingen hittar det. mohahaha. bild kommer när jag snott åt mej nån från Elin. Nedan en skolgård i snö, poff poff.

 

I helgen vet vi inte vad som händer. Antagligen plugg på hög nivå, eftersom att anatomitentan ska in på söndag. Eventuellt hockey, om inte biljetterna är slutsålda(!) som det verkade imorse... och eventuellt kalas i Björnakojan imorron då David fyller år. Temat för festen är superhjälte, så vi får la se om man kommit på nån utstyrsel/superkraft tills dess. Annars väljer jag nog superkraft: osynlighet, och låter bli att dyka upp! :P

parantes: jag (och resten av klassen) har nu diplomerats i klassisk massage och triggerpunkter, vilket vi fått hemskickat till våra postfack. helt plötsligt. trots att jag ännu inte gjort det teoretiska provet på nätet. lite underligt känner jag, men förstås inte helt fel.

ja. bajbaj.

Se världen som att den vore ett russin!

helgen blev inte riktigt som planerad, eftersom att lilla bilen sjukskrev sig halvvägs till Sollefteå. Vi kom varken fram eller bak, vilket slutade i att snälla mamma fick åka 13mil och hämta oss mitt ute i ingenstans. Mina ögon och optikern får snällt vänta till ett bättre tillfälle alltså. och okej, det kanske var rätt bra att man hade med sig termobyxorna i bilen ändå, när det ändå blev lite kallt av att sitta still utan värme i nästan 3 h.. när vi på söndan sedan med pappas hjälp krånglat oss till Gullänget för att låna en vagn som vi sedan hämtade upp lilla bilen-mitt-i-skogen med, hade någon vänlig människa länsat hela bilen på allt av värde. iallafall ett antal tusen kronor med andra ord. bra. MAN BLIR SÅ TRÖTT. och jag undrar bara vad det är för jävla människor som gör nåt sånt? hur ser dom ut? hur tänker dem? ah... morr och suck och stön och stånk.

perioden hemma i junsele blev annars rätt lugn och mysig, där vi fick husera i ett av våra två hus. Gott om välbehövligt andrum skulle jag vilja säga.

igår var vi hälsopedagoger iväg på en heldagsföreläsning om Mindfulness inne på Arken i stan. Att lära sig leva i nuet alltså. Att medvetet kunna rikta sin uppmärksamhet, istället för att älta det förflutna eller oroa sig för framtiden. Att träna sig att se verkligheten som den är (och inte som man vill att den ska vara). Att vara precis här och nu. Vi fick bland annat testa på en ätmeditation: "se världen som att den vore ett russin" - där vi helt tysta fick varsitt russin att beskåda. Titta på. klämma och känna på. lukta på. lyssna på. smaka på. Observera vad exakt det var vi gjorde, vad för tankar vi fick... En intensiv men inspirerande dag med Dr Ola Schenström blev det kort och gott, och vi var alla tacksamma för att vi fått vara med och lyssna på honom, som är en av dem som faktiskt införde Mindfulness i Sverige. Kunskap är (nästan) aldrig tung att bära.

denna veckan är det "indisk vecka" i matsalen, intressant tycker jag och ganska gott. ibland. sen råkar jag och Liv ha städvecka i hemgården också... det är väl det speciella med den här veckan ungefär... på motionen i måndags dansade vi amerikansk folkdans vid namn Susanna också(eller nåt), det var rörigt och roligt. idag blir det att färdigställa grupparbetet om hjärt och kärlsjukdomar och göra sig i ordning för redovisning nästa vecka. på eftermiddan står curling med teatrarna på schemat. schpännnnannnde.

ev. blir det hockey på lördag också? och snart snart hoppas vi ju förstås på biopremiären av den underbara "where the wild things are".

...

... och jag säger bara Afrodans! så roligt (och jobbigt!), men man glömmer verkligen tid och rum och blir helt inne i det man gör. Igår på motionen körde Therese ett efterlängtat pass med oss igen (Hannah körde ju ett med oss i höstas med). Och det är väl då en nackdel med att bo här i hampnäsbubblan - att det är lite långt till Brux där det är afro varje vecka ;) menmen.

faktiskt har jag börjat titta på den nya hemtentamen i anatomi som ska vara inne nästa vecka, och jag känner mej riktigt duktig. Denna gång är temat rörelseapparaten. Om ett par veckor har vi föreläsningsdagar med Anitha från mittuniversitetet igen.

nu snöar det utanför mitt internatfönster också. Och efter lunch rullar vi hemmåt. Jag är less på att bråka med mina ögon och linser varenda dag som jag fått göra den senast tiden(vad är problemet?!), därav har jag bokat tid på Nipoptik... lycka till mej.


nödvändigt inlägg, ja.
puss puss!

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0