slapp dag idag.

precis hemkommen från filmtittande på bioduken i dagrummet. tjenare kungen blev det ikwäll. den är bra. igårkväll var vi några som var iväg till O'learys inne i stan för att kika hockey. inte lika bra. men säsongen har bara böööörjat :D

idag har annars varit en rätt ganska slapp dag. började ju inte förrän klockan 10, eftersom vi kör halvklass tis-ons förmiddagar. när vi sedan kom till klassrummet ivriga att få börja med nåt, dök inte kära lärarMaud upp. vid 10.20 ringde vi till henne (hon hade glömt bort oss lite, när hon satt i samtal med andra klasshalvan..), så halv fick vi äntligen börja. fortsatte Kolla Kay Pollaks föreläsning "att välja glädje" (på dvd), som vi tidigare påbörjat. och han må vara flummig den mannen, men många saker har han en hel del poäng i. "Jag skapar min egen verklighet" är ju ett bra fakta. "Jag har själv ansvar för mitt liv, jag har alltid ett val: glad eller arg. lycklig eller olycklig..". (allt är förstås inte helt svart eller vitt. men man kan alltid välja att se saker från flera olika vinklar!!) efter lunch blev de sedan tårtkalas eftersom helen i klassen fyller 45, och därefter massagelek, testande av qi gong, och avslappning resten av passet. gött. vi har riktigt lyxiga lektioner emellanåt! (läs:nästintill jämt) efter middagen var jag och lisa dessutom duktiga och gick upp i vävsalarna och pysslade på vår "mottagning" till hälsopedagogiken. den blir så fin så fin! bild kommer nog när den är färdigbyggd.

och imorron ska vi tillaga lax i kokgrop på kosten, med mera. sschpännannnnde :)

Torbjörn,

Tänker på de dumma massagetimmarna som tvunget (av alla helger på året liksom..) måste vara just i helgen. fredag. och lördag. OCH söndag. verkligen SÅ typiskt. extra jäkla surt när det är detta som är det enda som kostar på vår kurs, 6000pix (som ju i jämförelse med samma utbildning på andra ställen tydligen är superbillig, och jag förstås ska betala ändå..). både klassisk och taktil massage handlar det om. men det är inte mycket att göra. En begravning är en begravning, så det är ju inte speciellt svårt att prioritera min lördag, även om det känns väl trist!! Kanske speciellt lätt att prioritera denna begravning, då vi väntat i ett helt år...! Helt galet. Ett helt år i en bubbla. fortfarande så märkligt att du inte finns mer, Torbjörn. Känns som att du är bortrest och inte kommit hem än bara (fast att du samtidigt ständigt är närvarande på gården och i huset..). Äntligen ska vi alla få avsluta det här kapitlet! fortfarande är det förstås helt sjukt. helt ofattbart och jättetragiskt. Det är ingen som bullrar på och lever om där hemma längre. Ingen som, när han skulle  berätta något han brann för verkligen gjorde de också- brann för det! Ingen som laddar upp med en "mördarfilm" och massa gottigheter på fredagkväll. Ingen som frågar om jag ska ha en snus ("så det blir karl av mej") för att han vet att jag inte ska ha, och skrattar efteråt. Ingen som hejar på Färjestad då vi hejar på Modo. Ingen som sprider sina kepsar över hela huset. Ingen som -massa saker! Men begravningen känns ändå som en lättnad. Äntligen ska vi allihopa få gå vidare. Och idag skulle du fyllt 41, Torbjörn. ingen ålder direkt. men grattis iallafall. du saknas. Men nu blev det som det blev.

(  gung gung, förra sommaren med några av dem han tyckte mest om.. )

bara lite tankegångar..
Jag hoppas att det blir en fin dag på lördag :)

friluftsmetodikpasset m.m.

27sep, och vi är redan nästan inne i oktober! och vi har redan gått ca en tredjedel av terminen! :( och jag har alltså gått i skola över en månad nu! iof känns det som att jag alltid varit här, men tiden bara flyger fram, helt sjukt. Men, som vi försöker lära oss ska man ju leva i nuet och fylla sina dagar med liv (och inte livet med dagar..)! Jag tycker vi jobbar rätt bra på det här på hampnäs faktiskt.

torsdagseftermiddagens friluftsmetodik var rätt rolig iaf. vi, tillsammans med naturguiderna ("hälsomänniskor och naturälskare") och lärarna Bengt och Jenny, blev indelad i 4 små lag, som sedan blev tilldelade varsin punkt på kartan som vi skulle utgå ifrån för att sedan orientera oss mot ett gemensamt mål. Så det blev 4 bilar på 4 olika ställen. Mitt lag bestod av Lisa, Ola och Jenny, likamed en hel del bär-och natur-kunskap på ditvägen. Intressant. Väl framme, vid en stuga vid vattnet (jag inte minns namnet på), sammanstrålade vi då sedan med de andra små lagen efter knappt en timmas promenad/vandring. Där fick vi lära oss att linda fötter, spjälka ben och bygga en bår, om olyckan skulle vara framme (jag blev plötsligt tilldelad ett brutet ben, men bra vänner som man har så kunde jag klara mej ändå, då de alltså spjälkade upp det med tjocka pinnar och rep. En kvart senare var benet helt bra och jag kunde gå som vanligt igen... :P)! Ola hade även lite undervisning i knopknytning. :] därefter skiftade vi lag(och bilnycklar) och fick orientera oss tillbaka till nåt av de andra lagens utgångspunkt. de va rätt kul faktiskt. på kwällen tog vi sedan hockeybuss till swedbank, SÅ härligt att få gå på match igen:D dock råkade ju frölunda vinna matchen...men det gjorde inte jättemkt, vi vann ju igår istället ;)

fredag och lördag har betytt anatomipluggande, filmtittande, pysslande, bull-och-brödbakande nere hos Ellen, pictionaryspelande, (välbehövlig massage, tack för de!), middag på matkompaniet igår, där de tyckte vi var lite underliga som ville sitta ute, promenad hem längs vattnet där Vi tyckte vi var lite underliga som valde en väg helt i mörker... kubbspelande i mörker (seger gånger TVÅ:D), och lite flams som vanligt. Helt stjärnklart och ganska varmt var det dessutom igårkväll, otroligt mysigt.

     
jag har så många roliga bilder som jag skulle vilja lägga upp!!! skrattar varje gång jag ser dem! MEN med respekt mot dem som är med på bilderna så låter jag väl bli då... :P vi nöjer oss med några söta :)

Idag blir det ännu mera plugg. förutom den ständiga anatomin, ska vi bland annat pyssla (klippa-klistra) ihop en behaglig "mottagning" på hälsopedagogiken, skriva en uppsats om sinnena, ett par sidor om en vald ört, (för mej:ringblomma), och lite så.. lite tvätt och lite städning.. samt kanske ännu mera matkompaniet, då vi inte orkar laga mat denna helg, och skippar vår gemensamma internatsöndagsmiddag för att istället gå/cykla nån km till själevad centrum?? (igår betalade jag 49:- för en modo-pizza jag inte ens orkade äta upp liksom=inte farligt dyrt, så jag känner att jag skulle kunna ha råd att gå dit även idag)

:)

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0