rätt nöjd dag ändå

imorse tog jag mej i kragen. eller ja, någon krage hade jag väl inte, men jag ryckte mej i håret då. aerobicen tog ju slut förra veckan (eller har de redan gått 2 veckor sen?), så jag möblerade om så gott jag kunde här hemma, knäppte på den bästa tecnoskivan jag kunde hitta och körde ett pass. inte jättelångt visst (det är svårt med ork och motivation och framförallt minne till hur alla rörelser faktiskt var när man inte har hurtiga Ulrika att ta efter :P) och inte har man så speciellt mkt plats heller där man tränger in sig mellan köksbord och bokhyllor men ja. det är tanken som räknas. och än har jag ju inte mitt efterlängtade egna hem (med inbyggt stort och luftigt träningsrum kanske?), så då kan man heller inte klaga alltför mkt.

jag har även hunnit med att luncha smarrigare maffig macka med liv på vårt underbara bageri, med efterföljande minitrip runt bygden [junsele-bölen-junsele-röån-junsele]. sen började det åska och spöregna. jag tyckte det var mysigt. ännu några jobb har ju också sökts. [kan inte nån bara anställa mej??] och några SATCavsnitt plöjts. vad har ni själva gjort idag? : )

man har alltid två val när man vaknar, antingen blir det en deppig dag där allt är skit eller så blir det en bra dag. och jag är rätt nöjd ändå för att befinna mej i min arbetslösa glesbygdsvardag.

fokusera på det positiva!

1h resa till stan imorse för segaste AMS-möte i en halvtimma. inget fika blev det därefter heller då mobiltelefonerna till de jag försökte få tag på hade laddads ur och tappats bort. var bara att åka 1h hem igen då. SÅ HIMLA OVÄRD dag tyckte jag då. meeeen sen blev det lite målning av farstukvist, sökande av jobb, och djupt uppiggande disskuterande ang livet och dess mysterium på Msn. haha. så dagen känns nu hyfsat nyttig ändå.

citat:

" man ska fokusera på det positiva i ALLT. När det känns för jävligt tänk såhär: Jag är tacksam...
...för att jag måste städa upp efter en fest, för det betyder att man har vänner (eftersom jag hade fest)...
...att ens kläder börjar bli lite trånga för det tyder bara på att man har mat på bordet...
...att gräsmattan behöver klippas/fönstren putsas/hängrännor rensas betyder att jag har ett eget hem...
...och att kvinnan i bänkraden bakom mej i kyrkan sjunger falskt betyder att jag kan höra"

haha, tänkvärt ändå?

nu har jag även tackat ja till hälsa/friskvård på Hampnäs 09/19.
dyker det inte upp nåt annat, så blir det alltså övikplugg till hössssten.

roadtrip till dalarna

okej, hej bloggen igen. det var ett tag sen sist.

i veckan har jag och liv varit i dalarna för att hälsa på Ida som går på folkhögskola där. Ida skulle ha slutkonsert med sin fiol och vi ville vara publik, så sagt och gjort hoppade vi in i Livs lilla lilla bil med destination Sjövik utanför Avesta i Dalarna. Medvetet tog vi mkt god tid på oss för att riktigt njuta av det svenska landskapet som susade förbi utanför fönstret. Någon bestämt resväg hade vi inte heller, så vi spontanplanerade efter var/när vi såg nåt trevligt vi ville stanna till en stund vid ;) efter 11h hade vi dock hittat oss till Avesta, och en timma senare [eh.. haha] till Sjöviks folkhögskola lite utanför!

   
 

Ida spelade fiol och kohorn för oss på kvällen, haha. mkt speciellt, men rätt härligt. jag och liv var dock rätt degiga efter dagen genom sverige, så så mycket mer hanns inte med. [förutom the production på dvd då, grymt duktiga ni ju är!].
  tisdagen betydde skola/jurymedlem i ansökningsaudition för ida, så jag och liv for in till avesta för lite shopping. det var dock rätt snabbt avklarat så avesta centrum inte ens var större än sollefteå typ. så vi for runt lite runtikring. det var en fin dag, som då avslutades med en otroligt mysig och proffsig folkmusikkonsert i folkhögskolans lilla kapell. därefter underhöll liv och ida med sång och komp uppe på rummet innan lite film.
   
 

och på onsdagen hann vi ju då inte med mkt mer än ett fika [frukost] innan det var dags att sätta sig i bilen igen. jag vet inte riktigt hur vi lyckades men 13h efter start [läs: 23:30!] var vi åter hemma i lilla junsele, efter att ha åkt genom vackra sverige ännu en gång, och stannat till på ställen som Mora, helvetesfallet, Sveg [glasspaus] och Sveriges Mitt - Flataklacken. vi  hade det trevligt iaf. och vackert var det. Vår officiela bilåkarlåt är nu "I'm blue" med Eiffel 65 [nostalgi: mellanstadiedisco!], då denna låt fanns med på ett antal av Livs skivor.

otrolgit många ortsnamnsskyltar har vi föresten rullat förbi. Det vackraste längs vägen var en liten by vid det söta namnet - Minne. En annan favorit var ett ställe vid namn Toftbyn, då vi kom på idén att Toft är en korsning mellan soft och tufft, vilket då borde kunna användas för att beskriva exempelvis solglasögon ; )

. . .

hemma igen har det stängslat hästhage, grishage, och målats som tusan på vår nya farstukvist! jag har även kommit in på en folkhögskola i Hampnäs och funderar som bäst på om man ska tacka ja eller ej? samt hunnit med en sollesväng innebärande underkänd bilbesiktning [ehm...] och några timmar med therese och tova.

nu är det sommar
jag är glad

och dessutom vann en enormt bra norrmann vid namn Alexander Rybak hela Eurovisionskiten med sin söta "I'm in love with a fairytale" och jag har nynnat på låten hela dagen <3

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0