jobbjobbjobb

hoppas alla haft en trevlig midsommar. för mej likamed jobb dag som natt, men det var rätt trevligt ändå. den helg på hela sommaren då det ju är mest besökare i parken (när midsommar-söndagen förstås innebär djurparkens dag med tobbe trollkarl etc :P). Lördagnatt var det ju 80talskonsert på området, så det blev att servera öl och wok till några tusen glada pers haha. tabbe dock att vår provisoriska kassadisk var så högt upp att jag var tvungen att stå på tå för att slå in pengarna i kassan jämt. ha ha. "du skulle haft n' pall"

ska strax upp igen för ännu en dag med grönsakshackande, diskplock och kundsmilande. sen blir det ledigt i 6 hela dagar för en förhoppningsvis mkt trevlig resa ner till gbg med mor och bror!

sol och varmt. det tycker vi om.

och förstås, RIP michael jackson! guden av musik. lite vilsen kanske, men ack så bra. legend.

viva Italia

hemma i svenska gråvädret igen då sedan några dagar, efter nästan en vecka i italiens sevärda huvudstad! det känns! MEN, faktiskt uppskattar jag lite regn och kyla nu efter nästan jobbigt varma dagar med minst +35.C! Nog för att jag älskar sol och värme, men då det börjar bli så pass att man måste hoppa in i duschen vid varje möjliga tillfället när man bokstavligt talat ständigt håller på att smälta bort, ligger jag nog hellre på en strand och glassar, än ränner några mil upp- och-nerför gator och sevärdheter i en storstad som Rom. Klaga är förbjudet dock, vi hade det superfint! Men vi förstår nu varför man i detta land tar siesta mellan ca2-5. Man pallar helt enkelt inte!

   
 

Bo fick vi iaf göra på ett gulligt B&B vid namn Salvador, som bara låg en 5-10minuters promenad från självaste Vatikanstaten. Detta ägdes av en tjock italiensk gubbe som inte kunde ett ord engelska. Men med detta i åtanke gick det ändå förvånansvärt bra att göra sig förstådd. Han använde sig av italienska (som ingen av oss kan utöver några få turistfraser), och vi använde oss av gester och grimaser. haha. funka finfint.

     

På vår första dag i Rom hann vi bland annat besöka Forum Romana, Colosseum, Fontana Di Trevi, Piazza Spagna (Spanska Trappan) och shoppinggatan via del Corso, kika genom nyckelhålet på Maltas ambassad som ligger uppe på ett berg (där man genom nyckelhålet kan se Peterskyrkans kupol), besöka en rosenträdgård, stoppa in handen i Sanningens mun, traska runt på Piazza Navona, gå in i Pantheon, strosa runt Piazza del Popolo, samt springa förbi änglaborgen och Peterskyrkan/Petersplatsen. Understrykas ska väl att vi inte direkt stressade, meeeen Rom är en stor stad, och faktumet att vi använde våra fötter som transportmedel resulterade i några RÄTT SÅ döda ben/fötter framåt kvällskvisten, och ja.. vi sov rätt fott i vårt fläktande B&Brum.Kapitlet den italienska glassen är INTE överskattad, utan precis så underbart god och speciell som man har hört. Finns i en miljon smaker, säljs överallt, och äts varje dag. Italiensk (ÄKTA!) pizza är inte heller fy skam. eller pastan. eller allt.... det ska vara "frukosten" då, vilket bestod av en latte (vilken vi lärde oss betona CAFFE latte, för att inte, som vår första dag endast få en kopp varm mjölk...) och typ wienerbröd. Detta på Salvadors räkning på ett café i kvarteret där en tuff medelålders kvinna basade.
     

Vatikanmuseerna är säkert helt otroliga egentligen. tar ett par dagar att gå igenom! om man är jätteintresserad. Vi klarade oss med en halv dag. sixtinska kapellet (med michelangelos verk etc.) och en miljard andra mycket ståtliga och vackra målningar och skulpturer. annars klättrade vi upp i peterskyrkans kupol och blickade ut över Rom uppifrån sådär, köpte souvenier av en frän nunna, klättrade ner i katakomber för att känna på staden underifrån sådär, kika in påven när han under onsdagen åkte runt i sin lilla elbil och vinkade åt folket, och förstås.... bara njöt av dagarna och nätterna!

 Sen vet jag inte om det är för att man är blondin(?) eller om det helt enkelt bara står skrivet i pannan på en att man är utböling, för vartän vi gick så viskades, stirrades, och ibland även pekades det mot oss. Vid ett tillfälle när vi, för att låta våra stackars skavsårade fötter få vila några minuter, satt oss ner på en bänk kom en kameraklädd asiat och hans flickvän fram till oss, smilade över hela ansiktet och frågade "can I take a picture of you?". lite paffa, men visst kunde vi pryda ett av de miljarder fotona i deras fotoalbum tyckte vi och blev förevigade. mycket nöjda tackade de, böjde sig fram och tillade "we're from Vietnam", och gick igen. Vi är uppenbarligen exotiska, vilket jag antar att man ska se som något positivt, haha. fascinerande detdära. Italienarna själva anser vi dock vara lite slibbigare, och ignorerar helst.... kanske särskilt vissa!

   
 

summan av kardemumman är väl hursomhelst en genomtrevlig vistelse (med ett antal guldstjärnor till det underbara resesällskapet moa med H förstås), där vi sett otroligt mycket! Ett av de mest oväntade plusen är att det inte heller var helt slut i resekassan när vi 23:30 fredagkväll landade i Sverige igen. för så sjukt dyrt var det inte. och dessutom råkade vi ha en HEL del flyt om man så säger (för att nämna något, så var det först meningen att vi skulle betala 45euro/st för vatikanturen, men på nåt underligt sätt landade vi på 10euro/st....och när vi betalade in oss 7,50euro/st på forum Romana fick vi senare även gå genom en vip-ingång till colosseum utan att vare sig köa eller betala mera.... och när vi under påve-audiensen tänkt stå så nära stängslet till petersplatsen som möjligt för att iaf få en skymt av gubben kommer ett tyskt par och GER oss av sina överblivna inträdesbiljetter, så plötsligt hamnar vi helt gratis bara några meter från ett av europas mest kända namn......ETC!). och inte har vi måsta trängats med en massa turister heller...


jag rekommenderar stället. det är mysigt. och folkligt. och gammalt. och mycket vackert!

förstås även supertack till Moas snälle bror Stellan med familj som lät oss slagga soffa på våra mellanlandningar i stockholm stad. guld värt. Grazie!

och det var det.

grillchill i fulvädret

vi blev bara 3, [jag, ida, liv] men en mysig kväll ändå. eftersom att vi hade planerat att grilla så blev det så [trots fulväder, blåst och kallt] men vi hade bestämt att det var fint, svepte in oss i filtar och dukade upp picknickservisen utanför livs trapp. maten blev iaf supergod, och när vi gick in hade vi ändå lyckats sitta därutte i 2-3h.vidare kollade vi på en SÅ bra och sevärd film [som jag länge velat se, men liksom inte blivit av] vid namn the pianist. SE! . . . och efter timmars disskusioner om bland annat fenomenet drömmar, ett antal koppar kaffe, och allmänt chill satte jag mej i bilen och rullade hem framåt halv12. himlen log mot mej, så jag var ju tvungen att fota den lite.idag blir det sista packning inför Rom [snälla mamma ska skjutsa mej till tåg mot sthlm imorronförmiddag, innan det bär av tidigt på söndagmorgon!], och sedan eventuellt lite mera potatissättning framåt kvällen ikväll dåda. . . : P

jag önskar mej och moa fint väder och en underbar italiensk vistelse! hemma igen nästa helg.
puss-med-rosa-tusch!

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0