tillbaka på hampnäs.

mjooo. då var en trötter tillbaka i sitt internatrum. har inte riktigt vant mej vid skolrutinerna än känner jag. Idag börjar vi (och alla andra?) inte förrän 10, men frukosten är ju ändå mellan halv 8 och 8, så det är till att vara uppe. Ska beställa läroböcker till anatomin hade jag tänkt. I helgen har det tydligen varit stor fest här på hampnäs också, eftersom att man kan hyra en lokal på gården, vilket teatrarna hade gjort. så nu känner alla varandra. och jag ligger lite efter! inget mera åka-hem-på-helgen i onödan med andra ord :P dock fick jag med mej det allra mesta hemifrån, när jag orsakade översvämning i Livs bil av all min packning! men nu är det mesta på plats. Iof ännu inte uppackat, eftersom det igårkväll så fort jag kom hit, blev kladdkaka och (en alldeles för lång) Pulp-Fiction-kväll med Lisa, Rebecca och Johannes i huvudbyggnaden.

vädret verkar finare än på länge iaf
det gillar vi

en dag på internatet.

denna dagen började med "motion" (idrott) då vi fick springa en slinga längs vattnet bort till kyrkan. själevadsskyrkan som är den vackraste. sen blev det frisbeesport. härligt att komma igång med alla ämnena. därefter var det pedagogik på schemat, där vi tydligen har en junselebo vid namn Roger som lärare. heja! på eftermiddagen har vi övat på tältuppsättning (inne i idrottshallen, pga det blöta gräset) inför vår kommande Skulevandring. Jag längtar!

efter att dagens middag var slut (ca kl:17) var vi samma gäng bara så trötta över tanken på att ingenting händer på vår fritid . . . (så fort skolämnena är slut försvinner alla människor (in till sina rum gissar vi?) och det ekar liksom tystnad och rastlöshet) så vi tänkte vi spelar kubb! 3 stycken var vi. dock ville inte någon av oss delas mitt itu för lagindelning, så vi haffade 3 grabbar och frågade om de ville spela. sagt och gjort. svårare än så var det inte. då kom vi dock till problem numro 2. vart är kubbspelet (som vi sett elever använda tidigare på dagen)?? vi gick på skattjakt i alla hus och förråd, men tyvärr utan vinst. så det blev lite pingis i idrottshallen istället. och lite flams. i ca 30min? men det blev ju nåååånting iaf.

kvällens film (vi gillar film, ja) blev "farväl falkenberg". mkt djupare och segare än vad jag trodde. gårdagens film var hästlängder mkt bättre. men vi joinades iaf av en av pingisarna - Tobias(?), en annan hantverks-rebecka och en andra kille med konstigt namn jag ej minns.

just imorron har vi ingen lärarledd lektion så jag funderar nästan på sovmorgon, när man ändå ständigt är så trött nu. är säkert för att man inte är van hela skola-grejen riktigt än, gå upp halv sju osv... men ja. på förmiddagen är jag sedan nästan tvungen att dra till övik och bokhandel för att investera några tydligen obligatoriska läroböcker (för ca1500 jävla kronor??) vi ska ha till anatomin och hälsopedagogiken. Sen har jag och Lisa en dejt med nån kajakansvarig man klockan 15, som ska visa oss hur man använder fartygen, innan vi själva tänkt åka ut en sväng på vattnet. Man måste ju passa på när man har möjligheterna och skolan bjussar närhelst man vill.

förövrigt är det bara rätt härligt med internat. och linjen. och klassen. kanske särskilt internat just nu. sånt bra påhitt helt enkelt. gemenskapen växer och allt blir så mkt mer än vad som händer i klassrummen. till helgen ska jag dock  hem en sväng för att hämta mer saker till mitt just nu rätt opersonliga krypin.

myskwäll.

efter maten blev det vad-ska-vi-ta-oss-till-vad-ska-vi-SYSSELSÄTTA-oss-med-snack vid vårat matbord (som idag bestod av Maria o Lisa (2 av mina härliga kursare)) samt Rebecka (hantverkartjej från jönköping). vi kom tillsist fram till att se film. då rebecka hade med sig en dvdspelare och ett gäng med godingar. vi valde "me and you and everyone we know" och ack så bra den var! en riktigt mysig-konstig-söt film som jag gillar. SE! efter att vi avslutat detta och pratat pratat hur längesomhelst men det fortfarande var rätt dött i huvudbyggnaden (där Lisa och Rebecka bor), kom vi fram till att spela spel, då det ju ligger ett gäng spel i vårt (Hemgårdens) hus. * det blev alias. och skratt. och prat. och mera prat. vi konstaterade att detta bara är en av de första av alla våra miljarder myskwällar vi ska ha framöver. check. nu ska jag skumma igenom lite papper innan sova. imorrn blir det motion (idrott) direkt efter frukost. och på eftermiddagen har vi tältuppsättningsträning.

 
t.v: rebecka o lisa. t.h: flum och skratt


* internatboendet är ju alltså uppdelat på 3 byggnader här på gården, där vi har gemensamma kök, duschar, och tvrum. och jag bor i "hemgården".

over and out.

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0