Skånetrippp !

jag är lite smått less på min situation. . . . . . .

och snart börjar den 5e månaden på detta år.
h-e-r-r-e-g-u-u-u-d-? tiden FLYGER verkligen.

men imorronbitti sätter sig jag och papps på
ett tåg till Lund och kära farbror/kusiner för en
antaglig mystrevlig vistelse i ett par dagar.
[det var liksom MINST 6 år sen jag var i Lund!
antagligen ännu mer. typ 7 år sen.. 8 kanske.
på tiden alltså!]

ha en trevlig valborg ni som firar den. pusss

det är nu VÅR

likamed officiellt inte-längre-vinter. ahhh
jag har just krattat lite löv...

... och jag har [efter ca 8 dagar) lite
SexAndTheCity-abstinens. blir avnitt ikväll.

jag har även fått 3 nya tröjor idag, takkk!

jag har fiskat elstängseltråd i typ 3 timmar,
solat och burit stängselpinnar och gått på
verktygsjakt över gården, och hinkat ut ca
350L vatten ur en översvämmad jordkällare
(nu har vi fått låna en pump though)

jag har (igår) varit med en mamma på en
filmfestival i näsåker - "Maria Larssons
eviga ögonblick", bra film och tårta och för
starkt kaffe.

jag har ställt på min lilla bil idag! :-D

jag har lite ångest över min vardag. och
jag har funderingar på volontärarbete

och jag har strax sökt till 10 olika folkhögskole
utbildningar lite varstans i sverige.

jag ska även till ROM i början av juni med
en oldie goldie <3

och jag har fotat onödigt mycket.

punkt.

STHLM, En rätt händelserik vecka har passerat...

... om man jämför med hur veckorna har en tendens att flyta ihop i vanliga fall.

Jag och Liv haffade en förstaklasskupé på tåget mot Stockholm under måndagen för lite mer än en vecka sen, där vi var framme cirka halv 4. vi letade oss sedan till ett pendeltåg mot Tumba där vi så snällt fick bo hos gulligaste findlanssvenska gumman Kristina, med tillhörande (lika gullig och snälla) grannen Rita. vi åt spagetti, tittade Spårlöst, och gick ut i det soliga och varma bostadsområdet (i en förort en halvtimma från stockholm C) för att bara njuta av de vårkänslor som regnade över oss, där det till att börja med inte fanns en endaste liten snöflinga! En och en halv timmas shopping i Tumbacentrum (som iaf har HM, och ett tiotal andra stora affärskedjor parkerade i en galleria) blev det också. lycka!

   


Tisdag åkte vi in till själva huvudstaden, sommarfina och redo för en heldag. (okej, det var lite blåsigare än vi hade trott, men himlen var underbart vacker, precis som staden) shopping för hela slanten blev det, och lite mysigaste (och GODASTE baguette-) lunchande i gamla stan (efter att ha förundrats över en SÅ skicklig trollkarl nedanför slottet). Ett antal timmar och värkande fötter senare tog vi middag på en Kinarestaurang på drottninggatan, där vi som enda gäster fick varsin enorma nalle när vi ätit klart och skulle gå (anledningen har vi inte riktigt kommit på ännu). Så mycket shoppat blev det faktiskt inte, men det var detsamma, när man får promenera omkring och andas lite stockholmsluft kan man ju inte direkt klaga.

 

 


Onsdag blev det samma visa. (och dogge doggelito dansade morgongympa på plattan med nåt gäng och en kameraman..... hmm?) vi ville dock försöka vara ltie mer kulturella denna dag och letade oss bort till Medelhavsmuseet, där vi strosade omkring en stund i shopen innan vi bestämde oss för att vi inte tyckte att det var värt att betala 60pix för detta. istället gick vi på dansmuseet vägg i vägg som var gratis. medeltidsmuseet hann vi också in på en sväng, innan vi promenerade runt stan och njuta av det inte lika vackra vädret som föregående dag. nåja. 3-rätters middag hade vi bestämt oss för att unna oss innan vi sedan skulle på "Selma och Ågust" på Stadsteatern. irrade runt ett tag och letade och stressade och letade och stressade lite till innan vi la idén på hyllan för att gå på Kina igen. nästa gång kanske. Även denna dag fick vi, som enda gäster nallar av personalen när vi var klar. det framkom senare att de tyckte att Liv var identiskt lik en asiatisk sångerska. ehm. (om det var därför vi fick presenter har vi dock fortfarande inte kommit på). Teatern var bra. Lite komplicerad, men bra. Karismatisk, och sevärd. 

 
     


Torsdag sa vi mest bara hejdå till snälla lilla Kristina (och hennes lika gulliga finlandssvenska syster som var på besök) innan vi deppade ner mot Tumba centrum ännu en gång, och tyckte att våran vistelse gått alldeles för snabbt. Dagen avslutades med 7 timmars skumpande på en Y-buss (med några irriterande pratglada stockholmare bakom oss hela vägen), och svisch så var vi hemma igen. Sista timmarna fördrev vi geom att rimma på "flaggstångsknoppspolera" ... det blev en HEL del ord faktiskt.

PLUS att jag dessutom hunnit träffa mina käraste kära kamrater moa1 och moa2 i helgen för bara massa efterlängtat mys. (jag har även hjälpt moa2 med renovering av hennes lilla hus i form av slipning med slipmaskin av väggar och tak, samt målning av demsamma. och hunnit med lite gud-så-otroligt-roligt-fyrhjulsåkande mitt i natten).

Tack allihop. och alla andra.
bilder kommer väl när datorn bråkat färdigt med mej.

tillbaka till jobb och skolasökning.
puss puss

lite Nina och lite annat

Life is a beauty - admire it!

RSS 2.0